Banu KAPLAN KURTOĞLU
Aile Danışmanı/Eğitim Uzmanı
1977 yılında Balıkesir’de doğdu, İzmir’in Urla ilçesinde büyüdü…
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyoloji, yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Öğretmenlik Meslek Bilgisi bölümünde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Öğretmen Gelişim Programından Eğitim uzmanlığını aldı …
“Çocuk hakları” isimli Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı Projesi’nde yer aldı “Çocuk hakları sözleşmesi” adlı projesini II. Yükselen Okullar Konferansı’nda sundu. “Çocuğum haklarım var” adlı projesini Yeni Nesil Eğitim Konferansı’nda sundu. Halen okullarda çocuk hakları hakkında farkındalık çalışmaları yapmakta ve çocuk hakları kongrelerine katılmaktadır. Gelecek neslin korunması için yaptığı çalışmalar içerisinde; yetişkinlere “Çocuk İhmal ve İstismarı nedir?’’, çocuklara ise “Beden Farkındalığı” eğitimleri vermektedir. Avrupa Birliği Grundtvig Yetişkin Eğitimi Ortaklığı “Teknoloji Bağımlılığı Nedir ve Nasıl Baş edilir” projesi kapsamında anne, babalar ve çocuklarla atölye çalışmaları gerçekleştirdi.
Doğa Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde, 11 yıl, Rehber öğretmenlik, ARGE, işe alım ve Zümre Başkanlığı yaptı.
Aile bütünlüğünün sağlanması ve sağlıklı olarak devam etmesi için verdiği Duygu Odaklı Aile Danışmanlığı hizmetlerinde, eşlerin birbirleri ve çocuklarıyla olan iletişimleri, anne baba tutumları, evlilik öncesi aile danışmanlığı ve boşanma üzerine çalışıyor.
Ayrıca aile bireylerinin beraber katıldığı Yaratıcı Aile Atölyeleri yapmaktadır. Annelere özel bir farkındalık çalışması olan “Anne Atölyesini” Türkiye’nin her yerinde ki annelerle buluşturmaktadır.
Okullara eğitim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra; idareci, öğretmen ve diğer personele İletişim, Ekip olmak ve Duygusal zeka konusunda seminer, atölye çalışmaları yapıyor. Ebeveynlerle veli akademilerinde buluşuyor. Çocuklara Beden farkındalığı, Yaratıcı düşünme ve Duygusal beceri geliştirme eğitimleri veriyor.
Güzel bir geleceğin mutlu çocuklarla; bunun da eğitimcilerin ve ebeveynlerin bilinçlendirilmesi ile olacağına inanıyor. Temel çalışma alanı Duygusal Zeka olan Banu, Konferans, Sempozyum, Kütüphane, Festival, Anne Söyleşileri, Canlı Yayın, Veli Akademileri, Öğretmen Çalıştayları gibi bir çok alanda duygusal zeka, iletişim konulu seminer ve atölye çalışmalarına devam etmektedir.